Tarvitseeko kenkään varata villasukkavaraa?

Arctipsin lesti on leveä, joten ylimääräistä villasukkavaraa ei tarvitse varata. Sitä paitsi merinovillasta tehty huopa on niin lämmin materiaali, että Arctipseilla pärjää paukkupakkasessakin ilman ylimääräisiä lämpökerroksia. Mutta jos haluat käyttää Arctipseja villasukan kanssa (vaikkapa muotisyistä!), niin normaalikokoiseen kenkääsi jää luultavasti kivasti tilaa myös villasukalle. Niiden, jotka suunnittelevat pitävänsä Arctipseja pelkän ohuen puuvillasukan kanssa, kannattaa harkita myös normaalikokoa yhtä numeroa pienemmän kengän hankkimista. Ja jos menee vikaan, niin kengät voit tietysti vaihtaa.

Miten kenkää hoidetaan?

Ennen käyttöön ottamista voit suihkauttaa kengät nahalle, mokalle tai tekstiilille tarkoitetulla suojasuihkeella, mutta pakollista se ei ole. Käytössä riittää, kun pyyhkäiset kotiin tullessa kengältä loskat tai muut liat. Huopa hylkii likaa luonnostaan, ja kengät käsitellään valmistusvaiheessakin likaa hylkiviksi. Mutta maalaisjärkikin on kovaa valuuttaa, varsinkin valkoisten kenkien kanssa.

Kestääkö kenkä loskakelit?

Kyllä kestää, eikä se ole pikkukosteudesta moksiskaan. Arctipseissa on tukevat kumipohjat, joten ne suojaavat myös jalkapohjaa kosteudelta ja kylmältä. Älä kuitenkaan heitä kenkää pesukoneeseen, sillä huopa saattaa kutistua kastuessaan läpimäräksi.

Kuinka pitkä toimitusaika kengillä on?

Tilauksen ja toimituksen väliin kannattaa varata viikko – ja jouluna kaksi, että kengät varmasti ehtivät pukinkonttiin. Käytännössä pystymme kuitenkin useimmiten toimittamaan kengät kotipostiin kahden päivän sisällä tilauksesta.

Saako kengän palauttaa?

Kyllä saa, 14 vuorokauden sisällä toimituksesta, ja ilman kuluja, kuten lakikin edellyttää. Jos koko on väärä, toimitamme tilalle uuden parin, eikä tästäkään tule ostajalle mitään kuluja.

Toimitatteko kengät kotiin asti?

Kengät pitää hakea omasta kotipostista, kuten normaali postipakettikin.

Miksi kengissä ei käytetä kotimaista lampaanvillaa?

Suomessa ei ole saatavilla maailman parasta villaa eli merinovillaa, ja me halusimme, että nämä kengät tehdään parhaasta mahdollisesta laadusta. Merinovilla on kevyt ja lämmin materiaali, joka hengittää erityisen hyvin.

Onko kengässä pitävä pohja?

On. Pohja on kumia, joka pitää hyvin.